Nieuwe moderne webonderdelen gesignaleerd

De veranderingen in SharePoint gaan erg snel. Houd je het nog een beetje bij? Het begon met de aankondigingen tijdens het online event The Future of SharePoint. Daarna werden de eerste moderne ervaringen, zoals Microsoft deze nieuwe veranderingen noemt, gerealiseerd. Deze zijn gericht op de SharePoint App, documentenbibliotheken & -lijsten, SharePoint Sites, Site Inhoud en Team Sites. In mijn blogserie "De toekomst van SharePoint" sta ik stil bij elke grote verandering. In deze blog lees je de updates rondom nieuwe moderne SharePoint webonderdelen.

Het afgelopen jaar heb ik veel blogs geschreven rondom de modernisering van SharePoint. Eén van deze componenten was de moderne SharePoint pagina. In deze blog kwamen een aantal moderne webonderdelen naar voren. Wij zijn ondertussen in 2017 aanbeland. Het is tijd voor een update! Er zijn recentelijk een aantal nieuwe webonderdelen gesignaleerd. Lees je mee?

Link

Het Link webonderdeel helpt ons, weinig verrassend, met het tonen van snelkoppelingen naar interne of externe locaties.

De toepassing van een afbeelding is zeker een toegevoegde waarde. Het ziet er mooier en completer uit. Je bent helaas niet in staat om de eigenschappen te bewerken van het webonderdeel. Mijn voorkeur gaat bijvoorbeeld uit naar het verwijderen van de snelkoppeling bovenaan het webonderdeel. Deze is, in mijn ogen, overbodig. Dat gezegd, een prima webonderdeel voor het werken met snelkoppelingen.

Bing Maps

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen maar dit webonderdeel is slecht, heel erg slecht. Het zoeken naar Sparked resulteert in het volgende:

Leuk, ik wist niet dat wij tegenwoordig een kantoor in Londen hadden. Klopt, deze hebben wij ook niet. Als ik daarna op het vergrootglas klik dan verschijnt de volgende verassing:

Ineens bevinden wij ons in Polen. Het moet niet gekker worden hoor. Goed, na vele malen klikken lukt het toch om het juiste adres te vinden:

Eind goed, al goed maar de gehele ervaring is gênant. Niemand gebruikt Bing want Google is de standaard. Waarom is er geen Google Maps webonderdeel? Deze snel vergeten en door naar het volgende webonderdeel.

Image gallery

In mijn vorige blog beschreef ik de inzet van het image webonderdeel. Deze toont één afbeelding. Het image gallery webonderdeel is in staat om een slideshow weer te geven:

De titel van de afbeelding wordt onderaan getoond. Er is helaas geen timer functie aanwezig. Je moet handmatig doorklikken via de pijlen. Dat is jammer maar mijn verwachting is dat in een volgende update deze functionaliteit beschikbaar komt.

PowerBI

Vele van mijn collega’s keken uit naar het PowerBI webonderdeel. Deze is eindelijk hier:

Uiteraard erg handig om rapportages uit PowerBI te koppelen in SharePoint pagina’s.

Quick Chart

Het Quick Chart web is een vreemde eend in de bijt. Waarom vraag je wellicht af? De onderstaande afbeelding toont het webonderdeel:

Je moet de grafiek opstellen aan de hand van statische data in de eigenschappen van het webonderdeel:

Je verwacht wellicht data op te halen uit een Excel sheet of SharePoint lijst maar nee, je mag deze dus handmatig invoeren. Ik vraag mij serieus af of mensen deze daadwerkelijk gaan inzetten.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen komen er steeds meer webonderdelen beschikbaar voor het opmaken van de moderne SharePoint pagina’s. Er is uiteraard nog voldoende ruimte voor verbetering en er missen nog vele webonderdelen zoals de oude en vertrouwde zoekresultaten webonderdeel. Microsoft heeft zich als doel gesteld om het aanbod uit te breiden en bestaande webonderdelen continue te verbeteren.

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan