Bouwproject N18 al zichtbaar tijdens ontwerpfase met HoloLens

De eindsituatie van een bouwproject al in de ontwerpfase bekijken: voor VolkerWessels is het nu realiteit. Door gebruik te maken van de HoloLens maakt ze de serie kunstwerken van de nieuwe N18, inzichtelijk voor eindgebruikers. Sparked bouwde voor hen de app waarmee opdrachtgevers, architecten en aannemers via de bril tekeningen en objecten in 3D kunnen bekijken en beleven. Zo kunnen zij betere beslissingen nemen gedurende de bouw van dit complexe infraproject.

VolkerWessels

Vroegtijdig bouwprojecten valideren

De nieuwe N18 – het aan te leggen wegtraject tussen Groenlo en Enschede – in de openbare ruimte projecteren. Maar ook: kunnen zien hoe een viaduct in het landschap ligt. Deze inzichten verkrijgt VolkerWessels nu al tijdens het ontwerpproces. Met de HoloLens werpt ze virtueel een blik op de toekomst en komt ze fysiek op de bouwlocatie te staan. “De inzet van de HoloLens past bij onze ambitie om nieuwe mogelijkheden te verkennen. In een zeer vroeg stadium kunnen we nu bouwprojecten valideren”, vertelt Niek Ridderbos, directeur Volker InfraDesign.

HoloLens heeft flinke impact op bouwsector

De HoloLens creëert een mixed reality. Met de bril houd je zicht op de ruimte waarin je je bevindt, maar zie je daaraan toegevoegd geprojecteerde visualisaties. Zo kun je als drager je vrij bewegen in een ruimte en het geprojecteerde van alle kanten bekijken.
Niek Ridderbos, directeur Volker InfraDesign: “De HoloLens is een technische innovatie, die complexe techniek eenvoudig bij de eindgebruiker brengt. Het prikkelt alle zintuigen en smaakt naar meer. Met de HoloLens wordt samenwerking een feestje voor iedereen. Alle ervaringen van betrokkenen zijn positief. Dat deze techniek een flinke impact zal hebben, is voor ons geen vraag meer, maar een feit.”

 

 

1/4

Succesvolle klantpresentatie binnen twee weken

Binnen twee weken moest de HoloLens app gepresenteerd worden aan de eindklant. Voor dit project is daarom een agile aanpak gevolgd waarin verschillende disciplines intensief hebben samengewerkt. Op basis van haalbaarheid en toegevoegde waarde, hebben we de app zo ontwikkeld, dat de eindklant het uiteindelijke bouwwerk in de openbare ruimte kon zien. Dit zorgde voor snellere validatie richting VolkerWessels om te kunnen starten met de bouw. Naast voortgang op het N18-project, zorgt de HoloLens app er ook voor dat de wijze waarop binnen de bouwwereld met elkaar wordt samengewerkt, drastisch verandert.

 

 

HoloLens beelden van bouwproject

Daarom Sparked

Techniek ontwikkelt zich in een razendsnel tempo, maar de kunst schuilt in het effectief inzetten van de mogelijkheden. Laurens Frijters, algemeen directeur Sparked: “We zijn enthousiast dat we een toepassing hebben gevonden die echt waardevol is. Ons doel is om mensen betere inzichten te geven waardoor ze betere besluiten nemen en tijd besparen”.

  • Sparked combineert domeinexpertise met technologische innovatie
  • Levert in weken, niet in maanden
  • Integrale aanpak: van uitdenken scenario tot aan oplevering en adoptie
  • Partner van Microsoft HoloLens Development programma en beschikt daarom als één van de eersten in Nederland over de HoloLens.

De HoloLens zelf ervaren?

Sparked is ervan overtuigd dat de HoloLens de nieuwe dimensie wordt binnen de Moderne Werkplek en dat het bedrijven de mogelijkheid biedt om sneller, productiever en slimmer samen te werken. Doordat de HoloLens draait op de universele Windows 10 apps is de stap naar mixed reality dichterbij dan je denkt.

Wil je de HoloLens zelf ervaren? Of wil je concreet met de HoloLens aan de slag? Bekijk dan de mogelijkheden van ons HoloLens Experience Center en de HoloLens Kickstart Workshop

Meer over de HoloLens

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan