Een rondleiding door het Rijksmuseum via de moderne werkplek

This collection management solution played a crucial role during our preparation of the re-opening of our museum.

Rob Hendriks
IT Manager bij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in de Cloud

Alle werkplekken van het Rijksmuseum in de Cloud! Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden. Minder maatwerk en overal toegang tot de juiste informatie. Nu heb je toegang tot 250.000 beelden die je gemakkelijk kan bijhouden, beheren, conserveren, herstellen, verkennen, bewerken, samenstellen, publiceren en presenteren in en buiten het Rijksmuseum. Daarnaast zijn de communicatielijnen tussen business en IT door de inzet en adoptie van Yammer en Lync vereenvoudigd. De Cloud moet de strategische doelstellingen ondersteunen van het Rijksmuseum.

Early adopters en de minigids

Het daadwerkelijk gebruiken van de systemen door de Rijksmuseum-medewerkers is cruciaal voor het slagen van de overgang naar de Cloud. Samen met het Rijkmuseum heeft Sparked gekeken naar manieren om de overgang te versoepelen. Door ‘early adopters’ vroegtijdig te betrekken in het proces en het uitgeven van een minigids met daarin de mogelijkheden overzichtelijk weergegeven, werden de doelstellingen boven verwachting gehaald.

1/4

Behoud van culturele erfgoed

De medewerkers van het Rijksmuseum zijn niet langer gebonden aan een vaste werkplek met bijhorend desktop. De IT-systemen zijn via alle devices toegankelijk. De Cloud heeft de IT-infrastructuur van het Rijksmuseum vereenvoudigd. Hierdoor houden de IT-medewerkers meer tijd over om het Rijksmuseum te ondersteunen bij haar doelstelling: het behoud en het delen van het culturele erfgoed.

Projectresultaten

  • 80%

    Besparing op het postverwerkingsproces

  • 2008

    Sinds

  • 700

    Duizend kunstobjecten in de Cloud

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan