Gezocht en gevonden: intranet met sociaal karakter

JOOLZ is een jonge, snelgroeiende organisatie en de onderlinge communicatie – ook met collega’s die niet op het hoofdkantoor werken – is ongelooflijk belangrijk. We zochten naar een efficiënt platform, inclusief sociaal aspect. Dat vonden we in de vorm van MyJOOLZ.

Ralf Lesscher
Operations Director van JOOLZ

JOOLZ, opgericht in 2005, ontwerpt kinderwagens en wil bijdragen aan een positieve, gezonde en betekenisvolle kindertijd, van zwangerschap tot kleuterschool. Daarbij staan complete, stijlvolle producten, zorgvuldige service en inspirerende ideeën hoog in het vaandel. De kinderwagens en accessoires van JOOLZ zijn inmiddels in meer dan vijfentwintig landen verkrijgbaar.

Focus op samenwerking

JOOLZ had behoefte aan een moderne werkplek, met behulp van een intranet met de focus op samenwerking binnen teams, afdelingen en projecten. Daarnaast was een sociaal aspect wenselijk, gericht op het verbinden en samenbrengen van de medewerkers. Het platform naar keuze was SharePoint Online – onderdeel van Office 365 waarvan JOOLZ al gebruikmaakte voor de toepassing van e-mail. Ralf Lesscher, Operations Director van JOOLZ: “Dankzij de upgrade van onze mailaccounts naar Office 365 kregen we toegang tot allerhande efficiencytools en die omarmen we graag.”

Vergroot adoptie door eigen medewerkers

Jasper Oosterveld (Cloud Consultant en Microsoft MVP van Sparked) ging van start met een workshop over de business requirements van het nieuwe platform. De adoptie van een intranet wordt enorm vergroot als mensen die er daadwerkelijk mee gaan werken een stem krijgen in de ontwikkeling, dus vanuit iedere afdeling haakte een afgevaardigde aan. Ook plande Jasper één-op-éénsessies. Nadat alle wensen in kaart waren gebracht, ging Sparked aan de slag met de realisatie van MyJOOLZ, dat na een paar maanden succesvol werd opgeleverd.

1/3

Sociaal intranet begint bij de centrale startpagina

Het sociale karakter van het intranet is goed terug te zien op de centrale startpagina. Deze bevat een overzicht van nieuwe medewerkers, jarige collega’s en jubilea. Ook werd Yammer, het sociale netwerk van Office 365, aan het intranet gekoppeld voor het delen van nieuws. Een news feed toont de laatste berichten. Ralf Lesscher: “Naast onze wens om de communicatie te stroomlijnen, waren we op zoek naar een houvast voor de vele projecten waarmee we bezig zijn. Binnen SharePoint tuigden we een projectportaal en teamsites op, waarin alles terug te vinden is, van documenten tot notities en KPI’s. Dat geeft ons veel duidelijkheid.” MyJOOLZ werd enthousiast ontvangen op de werkvloer en directieleden laten het platform vol trots zien aan nieuwe medewerkers en klanten.

Overtuig je stakeholders voor een bedrijfsbrede adoptie

Een moderne werkplek draagt bij aan een productiever en efficiënter werkleven, maar in de voorbereidingsfase stelt niet iedereen zich daarvoor open. Het is voor de bedrijfsbrede adoptie van een nieuw platform van groot belang om dat type medewerkers te overtuigen van de toegevoegde waarde. Eenmaal overtuigd, maken zij andere critici enthousiast – zonder dat daarvoor de inzet van een externe consultant nodig is. Eén van de deelnemers aan de workshop zette bijvoorbeeld vraagtekens bij de plannen, maar nadat Jasper Oosterveld de mogelijkheden van Office 365 had uitgelegd, kreeg hij direct bijval van de overige deelnemers. Dit toont de kracht aan van het betrekken van stakeholders in het beginstadium voor het verzekeren van een geslaagde lancering.

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan