Snel, efficiënt en klantgericht werken met Performance Dashboard

“Dankzij het door Sparked ontwikkelde Performance Dashboard zijn wij in staat om een kostenbesparing te realiseren en tegelijkertijd klanten beter van dienst te zijn”

Markéta Solecká
Project Manager Cargo van SkyTeam

Skyteam Cargo

Alles onder één dak

Waar bevinden de opslagloodsen zich wereldwijd en in hoeverre worden ze optimaal benut? SkyTeam Cargo heeft die informatie sinds kort realtime beschikbaar dankzij een helder samenwerkingsplatform; een kostenbesparende en klantgerichte aanwinst. SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie bestaande uit twintig luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Air France en Delta. Voor vrachtvervoer werd SkyTeam Cargo in het leven geroepen: dankzij het netwerk van twaalf aangesloten luchtvaartmaatschappijen en het delen van vrachtloodsen ligt de wereld aan SkyTeam’s voeten – en die van hun klanten – maar het ontbrak aan overzicht. De vraag aan Sparked: breng hier verandering in.

Microsoft SharePoint + BI = een duidelijk dashboard

Samen met SkyTeam Cargo zette Sparked een SharePoint samenwerkingsomgeving op. Op deze site wordt (door de eindverantwoordelijken van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen) up-to-date informatie over opslagplaatsen en luchthavens vastgelegd. “Sparked snapte precies wat we nodig hadden en kon daarin vakkundig voorzien. De opgeslagen gegevens worden gecombineerd met andere data, zoals adressen, en in Microsoft Power BI gevisualiseerd,” vertelt Markéta Solecká, Project Manager Cargo van SkyTeam. “Zo ontstond een overzichtelijk, visueel aantrekkelijk en informatief dashboard, gebaseerd op actuele data uit het samenwerkingsplatform.”

1/2

Kostenbesparend en klantgericht

Het dashboard geeft leidinggevenden en klanten van SkyTeam Cargo inzicht in de locatie en bezettingsgraad van opslagloodsen. Solecká: “We besparen nu nog meer kosten doordat we realtime in kaart hebben wat de status van de locaties is; opslagloodsen worden zo optimaal benut. Ook worden klanten beter geholpen doordat vracht efficiënter en sneller kan worden verscheept.”

Realtime actuele informatie

De innovatieve kracht van Power BI bood de mogelijkheid om het dashboard te integreren in de publieke website, skyteam.com. Hierdoor kunnen ook klanten in één oogopslag zien waar de gedeelde locaties van SkyTeam Cargo zijn. Doordat Power BI in staat is om realtime actuele informatie uit SharePoint te extraheren, heeft de vrachtvervoerder te allen tijde zelf de controle over het aanpassen van deze data. Komt er een nieuwe opslagloods beschikbaar? Met één druk op de knop maakt SkyTeam Cargo die geüpdatete informatie wereldkundig.

Zelf aan de slag?

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan