TVM vergroot verkeersveiligheid met data

Het combineren, analyseren en visualiseren van data stelt ons in staat om gevaarlijke situaties bloot te leggen en de verkeersveiligheid te vergroten.

Joost Sterenborg, innovatiemanager bij TVM

 

Verkeersveiligheid vergroten

Minder ongevallen in de transportsector en daarmee de verkeersveiligheid vergroten: dat is het doel van TVM. Als pionier in hun vakgebied wil de transportverzekeraar slim gebruikmaken van data. Om het verband aan te tonen tussen het rijgedrag van vrachtwagenchauffeurs en schade, vroegen zij Sparked om hulp.

 

 

Van data naar inzichten

Maar liefst 500 vrachtauto’s van verschillende transportmaatschappijen zijn voor de pilot uitgerust met slimme innovaties. TVM’s samenwerkingspartner Route42 voorzag de wagens van telemetriesystemen en eyetrackers om het rijgedrag van de chauffeurs te registreren. “De verzamelde gegevens werden gekoppeld aan onze schadedata en invloeden van buitenaf, zoals weer en verkeer,” vertelt TVM’s innovatiemanager Joost Sterenborg. “Door alle bronnen te bundelen, toont Sparked het verband aan tussen rijgedrag en schade. Het resultaat wordt vertaald naar een overzichtelijk Performance Dashboard.” Meldingen van bijna-ongelukken worden op de kaart van Europa verwerkt tot een visuele weergave van gevaarlijke locaties. “In de Lübecker Bocht, die vrachtauto’s passeren op hun route naar Denemarken, worden veel bijna-ongelukken geregistreerd. Die kennis is ongelooflijk waardevol, want die kunnen we delen met chauffeurs om het traject veiliger te maken.”

 

1/3

Veelzijdige tool

“Sparked heeft ons enorm geholpen: we hebben nu een veelzijdige tool in handen waarop we veel verschillende diensten kunnen ontwikkelen. Naast de coachende rol richting transportbedrijven en hun chauffeurs om de schade tot een minimum te beperken, kunnen we bijvoorbeeld transportbedrijven belonen voor veilig rijgedrag met een korting op de verzekeringspremie. Het voornaamste is dat het instrument van Sparked ons de mogelijkheid biedt om ons hoofddoel te realiseren: het verbeteren van de verkeersveiligheid.”

Het algoritme achter deze innovatieve tool is gecreëerd op basis van Azure Machine Learning.

Meer informatie?

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan