Office 365 update – oktober 2016

Office 365 is een platform dat continu verbetert en uitbreidt. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Lees hier meer over de belangrijkste Office 365 updates van afgelopen maand.

Team sites en Office 365 Groups

Binnenkort wordt het mogelijk om een team site aan te maken vanuit de SharePoint home pagina. Wanneer je een team site aanmaakt, krijg je er direct een Office 365 Group bij. Maar dit geldt ook andersom, wanneer een Office 365 Group wordt aangemaakt, dan wordt er ook een team site aangemaakt. Op deze wijze wordt het samenwerken in Office 365 nog krachtiger.

Lees meer >

enriching-the-mobile-and-intelligent-intranet-9

OneDrive sync mogelijkheden voor SharePoint bibliotheken

Het wordt binnenkort mogelijk om SharePoint bibliotheken met behulp van de vernieuwde OneDrive sync engine te synchroniseren. Bij het synchroniseren kan je straks een selectie van gewenste mappen en bestanden maken.

Een andere nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om vanuit de browser een aantal bestanden in OneDrive in een ZIP bestand op te slaan.

Voor de OneDrive-beheerders worden er ook nieuwe functionaliteiten uitgerold, zoals een controle mechanisme per gebruiker en de mogelijkheid om bestanden vanuit een OneDrive van een gebruiker te verplaatsen. Daarnaast komt er in het Office 365 Admin Centre een aparte sectie om OneDrive te beheren.

Lees meer >

 

Nieuwe Office 365 App Launcher

De nieuwe Office 365 App Launcher is verdeeld in drie tabbladen: Home, New en All. De tabbladen tonen tegels. Dit zijn beschikbare Apps & Services vanuit Office 365 of Azure. In de home tab zijn de tegels naar eigen persoonlijke voorkeur in te delen. De tweede tab toont de recentelijk toegevoegde Apps. In de derde en laatste tab is een zoekbalk opgenomen, die zoekt binnen alle beschikbare Office 365 en Azure Apps.

Lees meer>

applaucher

 

Cloud verbeteringen voor iOS en Android

Outlook voor iOS en Android is nu volledig cloud ondersteunend, waardoor er voldaan wordt aan beveiliging en wetgeving. Zo wordt er bijvoorbeeld geen enkel Outlook bericht lokaal in de cache van de mobiel opgeslagen, maar blijft het bericht in Office 365.

Daarnaast worden de e-mails beveiligd, door gebruik te maken van PIN beveiliging en andere EMS beveiligingstechnieken. De huidige OWA app wordt de komende maanden vervangen door de Outlook app. Dit wordt de komende maanden verder gecommuniceerd.

Lees meer >

SharePoint app voor Android & Windows 10 Mobile

De SharePoint app is al beschikbaar voor iOS, maar deze is nu ook als preview te gebruiken voor Android en Windows 10 Mobile.
De SharePoint app maak het mogelijk om snel naar team sites te gaan en bij inloggen direct relevante activiteiten te zien. Met behulp van de Microsoft Graph zie je documenten, waar collega’s aan werken en die voor jou als gebruiker relevant zijn.

Vanuit de SharePoint App open je vervolgens documenten met behulp van de OneDrive app. Vanuit de SharePoint app voor Android is het vervolgens mogelijk om een PowerApp te lanceren.

Lees meer >

enriching-the-mobile-and-intelligent-intranet-7   enriching-the-mobile-and-intelligent-intranet-6   enriching-the-mobile-and-intelligent-intranet-5   enriching-the-mobile-and-intelligent-intranet-4

Delve Analytics wordt MyAnalytics

Naast een naamsverandering van Delve Analytics naar My Analytics, zijn er nieuwe functionalit toegevoegd. Zo is het mogelijk om zowel interne als externe contacten toe te voegen aan het stay in touch onderdeel, waardoor het bijhoudt hoeveel contact er is met de betrokken personen. Een tweede toevoeging maakt het mogelijk om de analyses te delen. Deze functionaliteit komt beschikbaar in het begin van 2017. MyAnalytics wordt een op zichzelf staande applicatie in de vernieuwde App Launcher in Office 365.

Lees meer>

myanalytics

Met ons CloudTeam kan het!

Met ons CloudTeam lossen we jouw incidenten op en geven we antwoord op implementatie- en beheervragen. Je hebt op ieder gewenst moment toegang tot een compleet team van experts op alle onderdelen van Office 365. Zowel op afstand via telefoon, portaal, web en chat als op locatie.

Klik hier voor meer informatie over ons CloudTeam

Of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Met ons in gesprek

Onze aanpak iets voor jouw organisatie?

Ik ga graag met jullie in gesprek

Ik wil graag een offerte aan